Έναρξη Ερευνητικού Προγράμματος για την Ψηφιακή Ευζωία/ για το Ψηφιακό Ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή

18 Απρ, 2024 | Νέα

Σήμερα ξεκίνησε με επιτυχία η πρώτη φάση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο “Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση” στο Future lab του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το πρόγραμμα διεξάγεται από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας – ΕΛΙΔΕΚ.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της έρευνας, μια ομάδα φοιτητών και φοιτητριών από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας συγκεντρώθηκε στο Future lab στις φοιτητικές εστίες. Μέσω ερωτήσεων ανοιχτού τύπου, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ενθαρρύνθηκαν σε διάλογο μεταξύ τους, συζητώντας για το πώς η καθημερινή τους επαφή με την ψηφιακή τεχνολογία επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους.

Τεχνική Υποστήριξη: Εργαστήριο Εικόνας, Ήχου & Πολιτιστικής Αναπαράστασης.

👏👏 Συγχαρητήρια στις Καθηγήτριες του Τμήματος, κα Βαγγελιώ Καβακλή και κα Εύη Σαμπανίκου, καθώς και σε όλα τα άτομα που συμμετείχαν στη διαδικασία!

Η έρευνα θα συνεχιστεί με ένα δεύτερο ανοιχτό κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία. Μείνετε συντονισμένοι!

Σχετικές Αναρτήσεις

The Annual “Vasilopita” Cutting at CiLab

Κοπή της βασιλόπιτας στο CiLab

Σε ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων (CiLab). Με τη συμμετοχή..

Focus Group on Digital Wellbeing: Insights from Seniors at KAPI Mytilene

Διεξαγωγή έρευνας στο ΚΑΠΗ Μυτιλήνης

Στις 23 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Digital wellbeing in the posthuman era: a critical approach”/ “Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση” ποιοτική έρευνα...

2nd Focus Group Meeting Held for Digital Wellbeing Project

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Focus Group για το Ερευνητικό Πρόγραμμα Ψηφιακό Ευζήν

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 2η Ομάδα Εστίασης (Focus Group) στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Digital wellbeing in the posthuman era: a critical approach" (Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση).