Η καθηγήτρια Ευαγγελία Καβακλή, μαζί με την επίκουρη καθηγήτρια Αγγελική Κίτσιου, ανέλαβαν το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου, προσφέροντας στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις για την ενσωμάτωση των CPSS σε έργα πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσα από τις παρουσιάσεις τους, ανέδειξαν τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δημιουργικό εργαστήριο που ακολούθησε και το οποίο εμψύχωσε η Καθ. Καβακλή με την κ. Παρασκευή Ζαγγογιάννη, υποψήφια διδακτόρισσα και μέλος του CILab.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν φοιτητές και φοιτήτριες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες και υποψήφιες διδακτόρισσες, του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που ταξίδεψαν στην Ιταλία για τον σκοπό αυτό, και από το Πανεπιστήμιο της Macerata. Τα άτομα που συμμετείχαν δούλεψαν σε διεθνικές και διεπιστημονικές ομάδες, συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν πρωτοποριακές ιδέες για τη χρήση των CPSS στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
Η διοργάνωση, στο πλαίσιο της συμμαχίας European Reform University Alliance (ERUA) δεν ήταν απλώς ένα σεμινάριο. Ήταν μια ευκαιρία σύνδεσης, ανταλλαγής εμπειριών και κοινής δημιουργίας. Για το CiLab, αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της δέσμευσής του στην καινοτομία.
Φύγαμε από τη Macerata με έμπνευση—από τις ιδέες που μοιραστήκαμε, τις σχέσεις που δημιουργήσαμε, και τις δυνατότητες για μελλοντικές συνεργασίες.